Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελλάδα και η παραγωγή της έχει καταληστευτεί από τις τράπεζες με τα πανωτόκια που καθιέρωσε η Νέα Δημοκρατία με νόμο το 1980. Το ΠΑΣΟΚ με υπουργό οικονομικών τον Τσοβόλα τα συνέχισε. Με δικές μας ενέργειες αποδείξαμε την τοκογλυφία των τραπεζών και κατάφερε να ρίξει το νόμο 1083 και την 289 απόφαση της νομισματικής επιτροπής την οποία.....
μεταξύ των άλλων υπέγραψε και ο Μάνος που έκανε το ένα εκατομμύριο σε 20 χρόνια 1 δις 24 εκατομμύρια. Το ΠΑΣΟΚ όμως επανέφερε τα πανωτόκια με νέο νόμο. Με τα πανωτόκια διέλυσαν την ελληνική παραγωγή και οδήγησαν την Ελλάδα στο να χρωστάει τεράστια ποσά. Το 1974 κάθε Έλληνας χρωστούσε 11.300 δρχ για να ξεχρεώσει εσωτερικό και εξωτερικό χρέος και σήμερα χρωστάει 5.500.000 δρχ. Δηλαδή 550 φορές επάνω.
Έκλεισαν πάνω από 50.000 μικρές, και μεγάλες, επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε φοβερή ανεργία και πολλοί Έλληνες να ζουν στα όρια της φτώχειας. Οι νέοι μας απελπισμένοι, γιατί δε βρίσκουν δουλειά στρέφονται στα ναρκωτικά και στην πορνεία. Το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε τις συμφωνίες στην κοινή αγορά για τη μείωση των αγροτών από 2,5 εκατομμύρια άτομα σε 700 χιλιάδες μόνον. Η Νέα Δημοκρατία τηρεί σιγή ιχθύος για το Θέμα αυτό. Πού θα απασχοληθούν το 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι, που τους διώχνουν απ'τη γεωργία και την κτηνοτροφία; Τα ελληνικά φρούτα δεν εξάγονται, αλλά θάβονται στις χωματερές. Το γάλα έχει ποσόστωση μόνο εβδομήντα κιλά κατά κεφαλήν, ενώ η Πορτογαλία έχει πάρει 3 επιπλέον φορές και η Ισπανία 2,5 φορές. Αυτά είναι η προδοσία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που εναλλάσσονται την εξουσία τα τελευταία 25 χρόνια. Πέρσι εισάγαμε από την κοινή αγορά κρέας, γάλα και τυρί αξίας 1 τρις 100 δις, αν παράξουμε αυτά τα προϊόντα στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 600.000 νέες θέσεις εργασίας, από τη ζωοτροφή τη ζωοπαραγωγή και τη βιομηχανική επεξεργασία γάλακτος, τυριού, κρέατος και δερμάτων. Επίσης απαιτούνται τουλάχιστον 40 χιλιάδες φορτηγά αυτοκίνητα ημερησίως.
ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Εάν οι επιχειρήσεις, που έκλεισαν από τις τράπεζες, δοθούν πίσω στους ιδιοκτήτες τους και χρηματοδοτηθούν με το μέσο ευρωπαϊκό επιτόκιο, που είναι 1,2 έως 2 %, μέσα σε έξι μήνες Θα έχουν απασχοληθεί τουλάχιστον 400 χιλιάδες άτομα και μέσα σε δύο χρόνια οι εργαζόμενοι σ'αυτές θα έχουν ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
Μ'αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθεί μια για πάντα το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα και θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα των ταμείων που είναι χρεοκοπημένα (IKA κ.λ.π.), διότι θα εισπράξουν καινούρια χρήματα! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ όπως ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - η Eλλάς επιπλέει, κυριολεκτικά πάνω στο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!
Το 1978 στη Ζάκυνθο και στη θέση Κερί ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος ξεκίνησε την άντληση αργού πετρελαίου και το ανθελληνικό κράτος με προσωπική εντολή του τότε υπουργού βιομηχανίας Μιλτιάδη Έβερτ του πέρασε δύο φορές χειροπέδες.
ΧΡΩΜΙΟ ΚΑΙ ΝΙΚΕΛΙΟ σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Χωρίς χρώμιο και νικέλιο δεν υπάρχει ανοξείδωτος χάλυβας στην παγκόσμια βιομηχανία!
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ σε μεγάλες πoσότητες τo οποίο μας το παίρνουνε οι Γάλλοι σχεδόν τζάμπα (σύμβαση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ). Επί ΕΡΕ και η σύμβαση ΠΑΣΟΚ επί Παπανδρέου η οποία ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε.
ΧΡΥΣΟΣ υπάρχει αποδεδειγμένα σε 55 σημεία στη χώρα μας! Ένα κιλό χρυσός κάνει 3,5 εκατομμύρια δρχ, ένας τόνος κάνει 3,5 δις και χίλιοι τόνοι 3,5 τρις. Γιατί οι κυβερνήσεις δεν εκμεταλλεύονται το χρυσό αλλά χρεώνουν τη χώρα κάθε χρόνο 2,5 τρις; (Η παραγωγή του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ σταμάτησε το 1960). Μόνο από εκεί παρείγοντο 280 Kg. ετησίως.
ΜΑΡΜΑΡΑ η χώρα μας έχει τεράστιες ποσότητες! Ολοι ξέρουν το μάρμαρο του Παρθενώνα, το πεντελικό μάρμαρο. Η Πεντέλη έχει αρκετά κυβικά χιλιόμετρα μάρμαρο. Ένα κυβικό χιλιόμετρο είναι ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα, και κάθε κυβικό μας δίνει καθαρά 40 τετραγωνικά μέτρα σε φύλλα 2 πόντους πάχος, άρα 40 δις τετραγωνικά μέτρα και με 25 χιλιάδες δρχ το τετραγωνικό μέτρο κατ'ελάχιστον μας κάνουν 1 τετράκις δρχ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!! Γιατί οι κυβερνώντες απαγόρευσαν την εκμετάλλευσή του;
Για παράδειγμα η Γερμανία δεν έχει καθόλου πρώτες ύλες, αλλά είναι οικονομικά η πιο δυνατή σ'ολόκληρη την Ευρώπη λόγω βιομηχανίας.
Η Ελλάς έχει μεγάλες ποσότητες κοραλλιών στις θάλασσες της. Τα κοράλλια έχουν αξία 200 χιλιάδες το κιλό, αλλά με νόμο απαγορεύεται να βγάλουμε κοράλλια!!! Πέρσι εισάγαμε 300 χιλιάδες, τόνου, αλάτι, κυρίως, από το Ισραήλ. Η Ελλάδα δεν έxει θάλασσες;

Στη ΧΡΩΠΕΙ ο κ. Σοφιανόπουλος κατασκεύασε όπλα (οπλοπολυβόλα, καραμπίνες) για το στρατό και ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, που ΔΕΝ ανιχνεύονται από ραντάρ, αλλά το Kράτος τα απαγόρευσε και την έκλεισε! Πώς διαμέσου της Αγορανομίας, καθήλωσε τις τιμές των φαρμάκων επί 22 χρόνια!!!
Είμαστε Η ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ σε ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΛΟ στον ΠΛΑΝΗΤΗ, αλλά τους πλοιοκτήτες τους διώξαμε εκτός Ελλάδος. Τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ της Ελλάδος και οι ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕΣ ΖΩΝΕΣ υπολειτουργούν και κλείνουν. Μπορούμε και θέλουμε να τους φέρουμε πάλι στην Ελλάδα για να ξαναδουλέψουν τα ναυπηγεία διότι οι Έλληνες ναυπηγούν τουλάχιστον 50 πλοία το χρόνο. Άρα θα έχουμε εργασία για 50 ναυπηγεία.
Η χώρα μας έχει τα πιο πολλά νερά, μαζί με την ΦΙΛΑΝΔΙΑ στην Ευρώπη που δυστυχώς χύνονται ανεκμετάλλευτα στη θάλασσα και αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στην άρδευση των χωραφιών και στην ύδρευση πόλεων και χωριών, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται πολλά δις για γεωτρήσεις και να εισχωρεί η θάλασσα στον υπόγειο υδάτινο ορίζοντα και να καθιστούν τα υπόγεια νερά ακατάλληλα προς ύδρευση και άρδευση.
Προτείνουμε τη δημιουργία φραγμάτων και υδροηλεκτρικών έργων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης της άρδευσης και της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ, ενώ τώρα κοστίζει ακριβά και μέρος της εισάγεται (3-4%). Η χώρα μας έχει έκταση 132 εκατομμύρια στρέμματα, που πάρα πολλά είναι ξερικά. Εάν αρδεύσουμε 10 εκατομμύρια στρέμματα απ'αυτά, που τώρα καλλιεργείται σιτάρι και οι παραγωγοί κερδίζουν μόνο δύο-τρεις χιλιάδες το στρέμμα, και καλλιεργήσουμε ΣΟΓΙΑ, μιας και το κλίμα της Ελλάδος είναι ιδανικό, θα πάρουμε κατά στρέμμα σπόρο-χορτονομή 2 τόνους σόγιας, δηλαδή 20 εκατομμύρια τόνους και επί 70 δρχ. το κιλό μας κάνει 140 δις. καινούρια λεφτά για τους αγρότες μας. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΙΛΟ.

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Αξιοποιώντας τον πλούτο της χώρας θα αυξηθεί η ετήσια παραγωγή τουλάχιστον 3 φορές και το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να δώσει οικονομικά κίνητρα για τους πολύτεκνους: επιδόματα, μισθό ανά παιδί, συντάξεις στις μητέρες, ρούχα, τρόφιμα κ.τ.λ. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της ερήμωσης της Ελλάδος.

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ, το 1922 και η απόκρυψη της.(κατέστρεψαν Ελληνισμό 30 Αιώνων).
Το 1936 ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ έγγραφε ότι το ΚΚΕ όχι μόνο χάρηκε για την καταστροφή του 1922;;; αλλά και την επιδίωξαν!!! Αλλά και στην 5η Ολομέλεια πήραν απόφαση η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να πάει στη Βουλγαρία!!! και στην Σερβία.
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΣΚΟΠΙΜΩΣ!!!
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤIΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
Το πρόβλημα των ναρκωτικών παγκοσμίως είναι γνωστά. Υποτίθεται ότι όλα τα κράτη παίρνουν μέτρα κατά των ναρκωτικών. Δυστυχώς, όμως, παρ' όλα όσα λέγονται, η πράξις αποδεικνύει ότι τα ναρκωτικά όλο και περισσότερο διαδίδονται και η χρήσις τους οδηγεί κάθε μέρα χιλιάδες νέους εις τον θάνατον και την καταστροφήν.

Στα διεθνή αεροδρόμια, λιμάνια, στα διάφορα σημεία εισόδου ξένων στη χώρα μας (σύνορα) αλλά και εντός της χώρας θα υπάρχουν ανηρτημένες πινακίδες που θα προειδοποιούν ότι οι έμποροι ναρκωτικών εφ'όσον δεν είναι οι ίδιοι χρήστες θα καταδικάζονται εις θάνατον κατόπιν συνοπτικής δικαστικής διαδικασίας. Η διαδικασία θα λαμβάνει χώρα μετά το ιατρικό πιστοποιητικά ότι ο συλληφθής έμπορος είναι χρήστης. Σ'αυτή την περίπτωση θα οδηγείται σε ειδική κλινική εφ'όσον είναι 'Ελλην υπήκοος ή θα απελαύνεται εις την χώραν από την οποία κατάγεται συνοδεία αστυνομικών και θα παραδίδεται στις αστυνομικές αρχές της χώρας του. Οι καταδικαζόμενοι εις Θάνατον ξένα που συλλαμβάνονται ιδιαιτέρως στα σύνορα, σε ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων εμφανείς εις τους διερχομένους θα αναγράφονται το όνομα του συλληφθέντος, ημερομηνία συλλήψεως, το είδος του ναρκωτικού που διακινούσε και η ποσότης καθώς και η ημερομηνία εκτελέσεως. Επίσης θα τοποθετείται και η φωτογραφία του.
Η αντιμετώπισης αυτή θα τεθεί εις την κρίσιν του ελληνικού λαού σε δημοψήφισμα και εφ'όσον εγκριθεί θα γίνει νόμος του κράτους που μόνο πάλι με δημοψήφισμα θα μπορεί να καταργηθεί ή τροποποιηθεί.

Κάρβουνο
Το κράτος χρόνια τώρα λέει ότι η πατρίδα μας στερείται πηγών ενεργείας. Πώς γίνεται όμως ενώ εισάγουμε κάρβουνο για τα Θερμοηλεκτρικά μας εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και συγκεκριμένα 26 χιλιόμετρα πάνω από το Παρανέστι να υπάρχουν κυριολεκτικώς βουνά από ένα ορυκτό είδος άνθρακος με 5 έως 6 χιλιάδες θερμίδες ανά κιλό, δηλαδή διπλασίας ενεργειακής αποδόσεως από το λιγνίτη και σήμερα που γράφονται αυτά σχεδόν ούτε κιλό να μην εξορύσσεται.
Πρόχειροι υπολογισμοί απέδειξαν ότι εάν το εργοστάσιο της Ξάνθης και μόνο αντί πετρελαίου που καταναλίσκει σήμερα (μαζούτ 3.5000) 25.000 τόνους ετησίως κάψει αυτά το ελληνικά κάρβουνο τότε τα μεν κέρδη της εταιρείας ζαχάρεως του συγκεκριμένου εργοστασίου όμως μόνο, δηλαδή της Ξάνθης, θα αυξηθεί δε όφελος της χώρας θα ανέλθει σε 4.000.000 δολάρια Μικρές προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν από ιδιώτες ανεστάλησαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως ακυρώθηκε και από τη Ν.Δ. το 1975 η σύμβαση με τη Σοβιετική Ένωση της 7ετίας για την αξιοποίηση της Τύρφης των Φιλίππων που παραμένει ακόμη αναξιοποίητη. Πληρώσαμε τότε και ποινική ρήτρα 30.000.000 δολάρια διότι επιστρέψαμε στους Σοβιετικούς το μηχανολογικό εξοπλισμό που είχε ήδη ξεφορτωθεί στο λιμάνι της Καβάλας.
Πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν ότι το κοίτασμα της Τύρφης των Φιλίππων είναι από τα μεγαλύτερα γνωστά του κόσμου ελαχίστης περιεκτικότητος 7 δισεκατομμυρίων τόνων που σε θερμίδες αντιστοιχεί σε πάνω από 8 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο. Κατά τα άλλα εισάγουμε ρεύμα μέχρι και από την Αλβανία. Πρέπει αμέσως να αρχίσει η αξιοποίηση και των δυο αυτών περιοχών.

Όροι δόμησεως
Διά νόμου θα επιτραπεί η κατασκευή κτιρίων απεριορίστου αριθμού ορόφων. Έτσι θα υπάρξει μεγάλη οικονομία σε μήκος δρόμων, αποχετεύσεων, σωληνώσεων, καλωδίων κ.λπ. Π.χ. αντί να έχουμε 10 οικοδομές των 5 ορόφων μπορεί να έχουμε μία των 50 ορόφων. 0 δρόμος έτσι θα σταματήσει, στο σημείο του πρώτου κτιρίου. Εάν το κάθε κτίριο έχει πρόσοψη π.χ. 15 μ. και σε συνεχή δόμηση ακόμα θα έχουμε οικονομία 9 χ 15 μ = 135 μ.
Με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό και με κόστος ανά μέτρο δρόμου (υπονόμων, ρεύματος, τηλεφώνου, υδρεύσεως κ.λπ συνυπολογισμένων) 15.000 € θα έχουμε οικονομία 135 Χ 15.000. € = 675.000. € Η κάλυψη δεν & ξεπερνά το 50%.
Ετσι θα περισσεύει πολύς χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων, παιδικές χαρές, κήπους, αέρα, φως κ.λπ.
Μεταλλεύματα - Μεταλλοφορία - Μεταλλεία
1) Όλες οι υπό του ΙΓΜΕ δεσμευμένες περιοχές θα αποδεσμευθούν και θα αποδοθούν στον ελληνικό λαό προς ελευθέραν εκμετάλλευσιν. Σήμερα είναι δεσμευμένα περίπου 8.000.000 στρέμματα.
2) Όλα τα αργούντα μεταλλεία θα λειτουργήσουν.
3) Όλα τα κρατικά μεταλλεία θα δημοπρατηθούν εφόσον έχουν ζημιές.

Εμπορική Ναυτιλία
1) Κατάργηση του νόμου που απαγορεύει σε πλοία άνω των 18 ετών να υψώσουν την ελληνική σημαία, διότι η κατάσταση του πλοίου εξαρτάται από την συντήρηση και όχι από τα χρόνια. Κατά πόσον θα υψώνει την ελληνική σημαία θα εξαρτάται από την κατάσταση στην οποίαν ευρίσκεται. Αυτό θα προστατεύσει το πλήρωμα από τον κίνδυνο ναυαγίων.
2) Δημιουργία χρηματιστηρίου ναυλώσεων στον Πειραιά.
3) Δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων με καρμανιόλα, ώστε να πέσει το κόστος διαλύσεως και έτσι να μην φεύγουν τα πλοία που είναι προς διάλυση από την Ελλάδα, αλλά και να συμφέρει να έλθουν και άλλα.
4) Δημιουργία ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ώστε να ασφαλίζονται σε ελληνική ασφαλιστική εταιρεία τα ελληνικής πλοιοκτησίας πλοία (αλλά και πολλά άλλα), συνολικής χωρητικότητας σήμερα 85.000.000 κόρων, που είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο.
Ένοπλες Δυνάμεις, Άμυνα

Για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοδυναμία στα απλά πολεμικά μέσα, θα αρχίσει η κατασκευή στην χώρα.
1) Των Π.Α.Ο. των 90 και 106 χιλ.
2) Η κατασκευή πετρελαιοκινητήρων ΜΑΛΚΟΤΣΗ 106 ίππων χωρίς συμπιεστή των οποίων είχε αρχίσει η κατασκευή και σταμάτησε.
3) Με αυτή τη μηχανή και ένα ΠΑΟ των 106 χιλιοστών ένα ελαφρά άρμα μάχης, αφού υπάρχει γραντζοκόπτης 2.000 χιλιοστών.
4) Η κατασκευή πυροβόλων των 100 χιλιοστών αφού υπάρχει μηχανή ψυχράς σφυρηλατήσεως μέχρι 120 χιλιοστών.
5) Η ναυπήγηση πυραυλακάτων και τορπιλακάτων 26 μ., 50 τόνων, με 2 μηχανές M.Ι.Υ. 3.500 ίππων εκάστη, που θα δίνουν ταχύτητα στα σκάφη 46 κόμβους. Τα σκάφη αυτά θα γίνουν από FΙBRΕ GLΑSS.
Επίσης θα ναυπηγηθούν και παρόμοιες ΤΟΡΠΙΛΑΚΑΤΟΙ, οπλισμένες και με 1 ή 2 Π.Α.Ο. των 106 χιλιοστών.
6) Η κατασκευή γυροσκοπικής πυξίδας, ώστε να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε ελληνικές τορπίλες και κατευθυνόμενους βαλλιστικούς πυραύλους. Οι πύραυλοι θα κινούνται με νιτρική υδροζίνη που η ένυδρος μορφή της χρησιμοποιείται και κατά την ειρήνη για τον καθαρισμό των δεξαμενοπλοίων. Η υδροζίνη θα παραχθεί από άνυδρο αμμωνία που παράγεται στην Ελλάδα, είτε διά της μεθόδου RΑSCHΙΝG είτε διά ΡΑΔΙΟΛΥΣΕΩΣ με βόμβα ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ, την οποίαν επίσης διαθέτει η χώρα μας. Και πολλά άλλα.
7) Στα νησιά του Αιγαίου, και σε συγκεκριμένα από αυτά, θα τοποθετηθούν αυτοκινούμενα πυροβόλα των 175 χιλιοστών. Έτσι θα ελέγχουμε όλο το Αιγαίο. Δεν μπορούμε να πούμε σε ποια, διότι αυτό είναι απόρρητο.

Δημόσιοι Οργανισμοί
Σταδιακά θα αρχίσει να καταργείται το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ των δημοσίων οργανισμών. Θα επιτραπεί σε κάθε Έλληνα πολίτη, υπό την επιτήρηση του κράτους και την συνεργασία του εκάστοτε δημοσίου οργανισμού, η παροχή υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο.
Π.χ. θα επιτραπεί η δημιουργία και άλλων αερομεταφορέων πλην της Ολυμπιακής. Δι'αυτής της οδού θα αρχίσει ο ανταγωνισμός, δηλαδή το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ της ΑΜΙΛΛΑΣ και έτσι θα ενεργοποιηθούν οι κρατικοί δημόσιοι οργανισμοί, οι οποίοι σήμερα μη έχοντες ανταγωνισμό αδρανούν.
Σε πολλές περιπτώσεις και τοπικώς μπορούν μικροεπιχειρήσεις να βοηθήσουν τον δημόσιο οργανισμό. Π.χ. στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ ένας παλαιός νερόμυλος είχε μετατραπεί σε μικρή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η οποία ηλεκτροδοτούσε 70 κατοικίες, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Πόσες τέτοιες μονάδες θα μπορούσαμε άραγε να φτιάξουμε στην χώρα μας από τους παλαιούς νερόμυλους; Τέτοιες μελέτες της ΔΕΗ απορρίπτονται και άνταυτών γίνονται μονάδες με εισαγόμενο ΚΑΡΒΟΥΝΟ και ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Για να λειτουργήσει η αξιοκρατικώς η δημοκρατία οι δημόσιοι οργανισμοί θα λειτουργήσουν ως εξής: Ανά 1000 εργαζομένους θα εκλέγεται ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.
Υποψηφιότητα θα μπορούν να βάλουν όσοι έχουν ακαδημαϊκά δίπλωμα, και οι οποίοι εν συνεχεία θα μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα και για τη Θέση του διοικητού, Υποδιοικητού, Γενικού Διευθυντού και Γενικού Γραμματέως. Επίσης άσοι έχουν ένα μέσο δίπλωμα θα μπορούν να Θέσουν υποψηφιότητα μόνον ως μέλη του Δ.Σ.
Απαραίτητη προϋπόθεση και η προϋπηρεσία 5 ετών στον οργανισμό. Έτσι τα φαινόμενα ΤΟΜΠΡΑ θα καταργηθούν και ο οργανισμός απρόσκοπτος θα λειτουργήσουν ανεξαρτήτως πολιτικής καταστάσεως.

lalei-kairia.blogspot.com

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ολη η Αληθεια για τις 11/9 (Πολυ Σπανιο)

Έκκληση βοήθειας απ' τα Πατήσια - Κραυγή αγωνίας από μια κάτοικο της περιοχής

Αγαπητοί συμπολίτες,
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα ιστορικά Πατήσια. Στα Πατήσια που άλλοτε δέσποζαν εξοχικές κατοικίες και τα άφθονα νερά της περιοχής ξεδιψούσαν τα φοινικόδεντρα. Στα Πατήσια που γέννησαν... 

στέγασαν και φιλοξένησαν μεγάλες προσωπικότητες των χώρων της Πολιτικής, της Τέχνης, των Γραμμάτων. Ανήκω στα παιδιά εκείνα που έβγαιναν κάθε απόγευμα στο δρόμο και έπαιζαν μπάλα, τα κερνούσε παγωτό ο ψιλικατζής της γωνίας, έμαθαν να χαιρετούν του γείτονές τους (γιατί τους εγνώριζαν όλους με τα ονόματά τους).
Σήμερα ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου σε μια φρίκη. Με τη δική μου παρότρυνση, από σεβασμό στον τόπο που μεγάλωσα και παρά τους ενδοιασμούς του συζύγου μου, επιλέξαμε τελικά να επενδύσουμε αγοράζοντας το σπίτι μας (με δάνειο που θα πληρώνουμε μέχρι να πεθάνουμε) στην ίδια περιοχή (Πλατεία Καραμανλάκη).Η περιοχή μας πρέπει να μετονομαστεί σε ΒΑΒΕΛ ή ΣΟΔΟΜΑ. Εχθές το βράδυ πεταχτήκαμε όλοι στα μπαλκόνια όταν ακούσαμε τις κραυγές πανικού κάποιου αγνώστου. Ο πανικός του ήταν αναγνωρίσιμος όχι όμως και τα λόγια του. Βγήκαν στο δρόμο όλοι: Πακιστανοί, Αφρικάνοι, Ινδοί, Φιλιππινέζοι, Αλβανοί, Γεωργιανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Τσιγγάνοι, Έλληνες … όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έλεγε…Πέρασε κανένα δεκάλεπτο για να δούμε έντρομοι ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν μαχαιρωμένος και αιμορραγούσε… ΒΑΒΕΛ. Ποιας εθνικότητος ήταν ουδείς γνωρίζει. Είναι πιθανό να μη γνωρίζει κι εκείνος σε ποια φυλή ανήκει!
Το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά μου κοιτάζω από το «ματάκι» της πόρτας να δω μήπως κάποιος (εκ των έσω της πολυκατοικίας) παραφυλάει. Βγαίνω από την πολυκατοικία σφίγγοντας την τσάντα μου στη κοιλιά μου κοιτάζοντας γύρω – γύρω να δω ποιος με ακολουθεί. Τους φοβάμαι όλους, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, σκυλιά … Το βράδυ η πόρτα σφαλίζει μετά τις 20:00 μ.μ. Κατ’ οίκον απαγόρευση για όλους. Στις πόρτες κλειδαριές ασφαλείας, σύρτες, συναγερμοί.
Ο περιπτεράς τη Μ. Παρασκευή το βράδυ γρονθοκοπήθηκε από άγνωστο ρουμάνο ψυχασθενή. Η υπάλληλος του Φαρμακείου μεταφέρθηκε με διάσειση στο νοσοκομείο όταν η τσάντα την οποία κρατούσε και θέλησε να παραδώσει στους κλέφτες που την κυνηγούσαν, μπλέχτηκε στο ρολόι χειρός. Οικογενειακή φίλη γειτόνισσας (υπερήλικη) σφάχτηκε από κλέφτες και βρέθηκε μόνο όταν μύρισε το υπό σήψη σώμα της. Τις απογευματινές ώρες περπατάμε με γοργό βήμα πλησίον της πλατείας Αμερικής (… Αφρικής) σκυφτοί από ντροπή για να μην κοιτάξουμε τους ξένους που συνουσιάζονται στα παγκάκια ή ανάμεσα στα δέντρα της πλατείας. Κλείνουμε με τρόπο τα μάτια των παιδιών μας να μη βλέπουν τους ξένους να κατεβάζουν τα παντελόνια τους και να αφοδεύουν στα πεζοδρόμια. Η περιοχή μας, μια ατελείωτη μπυραρία. Παντού ξένοι που κάθονται σε κασόνια, πίνουν μπύρες και μεθάνε, τσακώνονται μεταξύ τους και μαχαιρώνονται. Προχθές το απόγευμα έβγαλα τη δυόμιση ετών κόρη μου βόλτα όταν 3 αφρικανοί γελώντας έτρεξαν να τη σηκώσουν στα χέρια …. Κόντεψα να πάθω συγκοπή. Γέλασαν με τον τρόμο μου. Σε κάθε γωνία κάθε βράδυ 3-4 μαύροι που πωλούν ναρκωτικά ή σώματα γυναικών και μικρών παιδιών «προς πάσα χρήση». Το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο επί της οδού Κύπρου και Πατησίων (έργο του υποψήφιου Δημάρχου Ν. Κακλαμάνη) κέντρο τοξικομανών, διαρρηκτών, βιαστών. Μπαίνουμε στην πολυκατοικία μας και αναρωτιόμαστε πότε θα εκραγούμε διότι εκτός των άλλων η περιοχή μας φιλοξενεί και τις γιάφκες των τρομοκρατών. Ήμουν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου όταν σε σημείο συνωστισμού έκοψαν με χαρτοκόπτη το πλαϊνό μέρος της τσάντας μου –που κρατούσα σφιχτά κοντά στην κοιλιά μου- για να με κλέψουν. Μόλις συνειδητοποίησα τι είχε γίνει έκλαιγα από χαρά που δεν χάραξαν την κοιλιά μου. Το καφενεδάκι του Μπαρμπά – Γιώργη έκλεισε και το πήραν Αφρικανοί και το έκαναν πορνείο – μπαρ – τηλεφωνείο. Κινέζοι ανοίγουν μαγαζιά και πωλούν λαθραία. Δεν βγάζω πια τα παιδιά μου βόλτα. Έμποροι σαρκός και οργάνων παραμονεύουν.
Ας μου εξηγήσει κάποιος ζω, ονειρεύομαι; ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; Η αστυνομία περιφέρεται χωρίς να κάνει ελέγχους, συλλήψεις, απελάσεις. Αναπολώ από τις διηγήσεις του πατέρα μου την Αστυνομία Πόλεων.
Οι ελάχιστοι Πατησιώτες που έχουμε μείνει στην περιοχή (οι περισσότεροι έγιναν αστοί και νοικιάζουν τα μαγαζιά τους για να γίνουν τζαμιά ή τα σπίτια τους σε αλλοδαπούς για να τα κάνουν κοινόβια) συσπειρωνόμαστε γύρω από το παλιό Εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα επιζητώντας το θαύμα. Αυτό το Εκκλησάκι που είναι ο τόπος μαρτυρίου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας η οποία έδωσε την ζωή της γι’ αυτό τον τόπο δεν τιμάται και δεν προστατεύεται από κανέναν ούτε ως τόπος λατρείας, ούτε ως ιστορικό μνημείο.
Σε καιρούς πολέμου θανατώθηκε η Αγία Φιλοθέη. Έλληνες – προδότες σε καιρούς ειρήνης μας παραδίδουν κάθε μέρα στη φρίκη και το θάνατο.
Δεν επιθυμούμε και δεν προτιθέμεθα να εγκαταλείψουμε την περιοχή μας όπως κάνουν άλλοι. Για να την υπερασπιστούμε χρειαζόμαστε βοήθεια.
Έρχεται χειμώνας. Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Τα παιδιά μας θ’ αρχίσουν να μετακινούνται για τις ελάχιστες διαδρομές. Σπίτι – σχολείο – φροντιστήριο. Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θ’ αρχίσουν να κρυώνουν εκτός από το να πεινούν. Ο άνθρωπος για να επιβιώσει γίνεται κτήνος (αρρωσταίνει ψυχικά, κλέβει, σκοτώνει). ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ.
Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ. Ανήκουμε στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Δεν είμαστε πολίτες δευτέρας κατηγορίας. Μη μας προδίδετε.
ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
Ε.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΤΗΣΙΑ


Υ.Γ. Επιθυμούμε και προτείνουμε να γίνουν από μέρους σας οι κάτωθι ενέργειες:
1. Έλεγχος όλων των κτιρίων & διαμερισμάτων που στεγάζουν παράνομους μετανάστες και απέλαση αυτών.


2. 24ωρη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής (διάλυση άτυπων συγκεντρώσεων μεταναστών στις πλατείες και περιφρούρηση αυτών, πάταξη της πορνείας, πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών).


3. Φωταγώγηση όλων των δρόμων και των πλατειών της περιοχής.


4. Ποινική δίωξη ιδιοκτητών ακινήτων ή μεσιτών που ενοικιάζουν διαμερίσματα και καταστήματα σε παράνομους μετανάστες.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Μια βόλτα στο Κέντρο που ζω...

...τί ωραία, τί καλά, βόλτα στην Αθήνα! Γκρίζες φάτσες, όλες βιαστικές για να πάνε κάπου! Ολοι τρέχουν για να προλάβουν, κλείνουν τον άλλο, δεν βλέπουν πουθενά αλλού από μπροστά και είναι μέσα στο άγχος! Παλιά θυμάμαι κόσμο που πήγαινε στη...
 δουλειά του, αλλά κρατούσαν κανένα κουλούρι, ένα καφέ, κοιτούσαν πού και πού τις βιτρίνες, έσκαγαν και κανένα χαμόγελο...
...Θυμάμαι τη πλατεία που έπαιζα μικρός! Τότε είχαμε διάσπαρτες και μονοκατοικίες και παίζαμε στη πλατεία, ενώ οι δικοί μας κάθονταν και μας επέβλεπαν από τα ουζερί που υπήρχαν γύρω της! Τώρα πια στη πλατεία δεν παίζουν παιδιά, εννοώ Ελληνόπουλα! Τα ουζερί έκλεισαν και υπάρχουν καφετέριες, που είναι χωρισμένες σε Ελλήνων και ξένων! Η πλατεία τώρα είναι σε πλήρη αποσύνθεση, και όπως κάπνιζα το τσιγάρο μου σκέφτηκα: "Πως κάποια στιγμή θα δείτε που θα θυμηθούν να πουν πως επειδή εγώ καπνίζω σε πλατεία, κάποια στιγμή θα μου το απαγορεύσουν, γιατί κάποιους θα ενοχλώ!" με έπιασε φρίκη με την ιδέα! Οχι γιατί πια το τσιγάρο διώκεται, αλλά γιατί γύρω μου υπάρχουν πολλές απαγορεύσεις! Οι απαγορεύσεις υπάρχουν όμως για αυτούς που είναι νομοταγείς, για αυτούς που κάθε μέρα γράφουν στα παλιά τους παπούτσια το Νόμο και μπαινοβγαίνουν φυλακές δεν μασάνε! Οι Νόμοι είναι για αυτούς που κάθονται ήσυχα και φοβισμένοι...
...Στη περιοχή μου πια (μένω στο Κέντρο της Αθήνας) είμαστε γεμάτους (λαθρο)μετανάστες, πια είμαστε γεμάτους και γύφτους! Θυμάμαι πώς ήταν παλαιότερα η ίδια περιοχή που όλοι ήμασταν Έλληνες, δεν μπορώ να πω, είμαστε και εμείς οι Έλληνες με τα ελαττώματά μας αλλά είχαμε ένα κώδικα τιμής, που κάποια πράγματα τα σεβόμασταν! Χθες ένας γύφτος που μένει με την οικογένειά του σε ένα υπόγειο της περιοχής, στη γωνία με κάποιον τσακώνονταν μεθυσμένος και φώναζε στο κινητό του! Συχνοί πια οι τσαμπουκάδες των ξένων! Ηταν αργά, ενοχλούσε με τις φωνές του! Κάποιος βγήκε από ένα μπαλκόνι και του φώναξε να ηρεμήσει να κοιμηθούμε! Τότε ο γύφτος άρχισε να φωνάζει περισσότερο και να προκαλεί το τύπο από το μπαλκόνι να κατέβει κάτω για να παίξουν ξύλο! Κάποια στιγμή σταμάτησε, μας άφησε να κοιμηθούμε... έστω για εκείνη τη βραδιά! 
...τώρα πια οι ξένοι βολτάρουν με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, βλέπεις τις πινακίδες, βλέπεις τις φάτσες τους, και ξέρεις πως είναι ξένοι και όπως και αν οδηγούν ή όπως και αν προκαλούν πετώντας τα τσιγάρα ή τις μπύρες τους από το παράθυρο, πειράζοντας τις γυναίκες στο δρόμο τους δεν τολμάς να μιλήσεις γιατί συνήθως όλοι αυτοί οι (λαθρο)μετανάστες είναι "σιδερωμένοι" και μπορεί να πάρεις τα άντερά σου στο χέρι! Θυμάμαι πως και ξύλο να έπαιζαν στο δρόμο, υπήρχε ένα μέτρο, ένας λόγος! Πια υπάρχουν οι αφορμές και τα σίδερα που βγαίνουν για πλάκα! Ημασταν όλοι Έλληνες, που εκτός από τους πραγματικά περιθωριακούς που και πάλι είχαν μία Τιμή και ένα όριο, υπήρχε και ένας σεβασμός! Είπα τη μαγική λέξη: κάποιος σεβασμός! Θυμάμαι πως κάποτε έμπαινε ένας γέρος στο τραίνο και κάποιος νεότερος σηκώνονταν για να κάτσει ο πρεσβύτερος! Τώρα σπρώχνουν όλοι μαζί, παίζουν αγκωνιές για να κάτσουν πρώτοι όποιοι προλάβουν! Σκασίλα μας αν είναι κάποιος γέρος ανάμεσά μας, σκασίλα μας αν υπάρχει κάποια έγκυος ή κάποιος που πρέπει να κάτσει! Τώρα πια τα πράγματα άλλαξαν... 
...Σήμερα έμαθα πως η πρώτη ένοπλη ληστεία σε τράπεζα που έγινε στην Ελλάδα έγινε από το ληστή με τις γλαδιόλες το 1973, νόμιζα πια από τις καθημερινές ληστείες πως πάντα λήστευαν τράπεζες με όπλα στην Ελλάδα! Θα τη ψάξω την ιστορία του Ληστή με τις Γλαδιόλες, γιατί σίγουρα έχει ιστορική αξία και θα αναρτήσω όσα θα βρω! Απίστευτο αλλά αληθινό! Πριν από το 1973 δεν υπάρχει στην Ελλάδα ένοπλη ληστεία σε τράπεζα!

....Εμεινα παξιμάδι όταν το συνειδητοποίησα γιατί απλά καθημερινά έμαθα να ζω μέσα στη βία! Σε μία περιοχή που η ζωή δεν έχει και μεγάλη αξία! Μετά από τόση εγκληματικότητα ξέχασα πως κάποτε δεν σε σκότωναν για 30 ευρώ! Στη περιοχή μου υπάρχουν (λαθρο)μετανάστες που χτυπάνε καθημερινά γυναίκες που πάνε στις δουλειές τους τα πρωινά! Κάθε γυναίκα που προχωράει μόνη τις στις 5.00 είναι πιθανός στόχος τους! Πια πρέπει εγώ να πηγαίνω τις γυναίκες της οικογένειάς μου μέχρι τον ΗΛΣΑΠ με την ελπίδα πως θα τις προστατεύσω...
...είπα "προστατεύσω"; Κάτσε λίγο τώρα! Εδώ τα πήρα τώρα! Οπως ξέρω, δεν χρωστάω τίποτα στο Κράτος από τους φόρους που μου ζητούν! Οσα μου ζητούν μου τα παίρνουν και δεν μπορώ να αρνηθώ φυσικά, έχουν το τρόπο τους να τα πάρουν! Θυμάμαι πως πήγα φαντάρος και μάλιστα στις Ε.Δ., το θυμάμαι γιατί ακόμα τα γόνατά και η μέση μου κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός πονάνε! Το θυμάμαι γιατί και τις ημέρες που έγιναν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, ενώ ήμουν χρόνια πολίτης χαιρέτησα την οικογένειά μου γιατί η Μαμά Πατρίδα με ζήτησε κάπου να οπλιστώ σε ένα Στρατόπεδο και να περιμένω να εμπλακώ με την ομάδα μου αν χρειαστεί, αν πάρω αυτές τις διαταγές! Θυμάμαι τις τόσες φορές που έχω πάει στο Α/Τ της περιοχής μου για να δηλώσω πως καθημερινά οι γυναίκες της περιοχής κλέβονται από συγκεκριμένους (λαθρο)μετανάστες! Η απάντησή τους? Το (κατα)γράψαμε και θα κινηθούμε ανάλογα! Ρώτησα τότε, αν με πιάσουν εμένα με κάποιο "όπλο" για να το έχω για να προστατέψω την οικογένειά μου, γιατί θα με κλείσουν μέσα ενώ δεν κάνουν τίποτα για τους συγκεκριμένους (λαθρο)μετανάστες? Κούνησε το κεφάλι του απλά ο αστυνομικός, ξέρει πως δεν έχει να μου πει κάτι και οι εντολές που έχει από "πάνω" είναι να μη κάνει τίποτα, να μας αφήσει στη μοίρα μας...
...Θυμάμαι που μπήκαν κάποια στιγμή και μου έκλεψαν το σπίτι μου! Μας ψέκασαν και μας έκλεψαν! Η ασφάλεια που ήρθε για αποτυπώματα μας είπαν πως ήταν Ρουμάνοι! Μάλιστα, αφού ξέρουμε πως είναι Ρουμάνοι (!) γιατί δεν τους έχουν πιάσει ακόμα; Πώς το ξέρουν πως ήταν Ρουμάνοι αφού δεν άφησαν κανένα αποτύπωμα; Ποτέ δεν μας ειδοποίησαν πως τους έπιασαν, ή ότι βρέθηκαν τα πράγματά μας! Από τότε ένιωθα σαν να με έχουν βιάσει, γιατί κάποιος μπήκε στο σπίτι μου όταν ήμουν εκεί και πήρε ότι ήθελε, και μπορούσε να μου κάνει ότι ήθελε! Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν το ξεπέρασα και ας έχουν περάσει αρκετά χρόνια! Παλιά θυμάμαι πως κοιμόμασταν χωρίς κλειδαριές και συναγερμούς στα σπίτια μας! Δεν το συζητάμε για τα εξοχικά μας που δεν κλείναμε ούτε τις πόρτες, ούτε τα παράθυρα και αν είχαμε φτιάξει και κάποια καβάτζα κοιμόμασταν και στην αυλή! Πού πήγαν αυτές οι εποχές; Τί άλλαξε;
...δεν ξέρω αν φταίνε οι (λαθρο)μετανάστες ή εμείς πια που ζούμε ακόμα στη περιοχή μας με κίνδυνο της ζωής μας και της οικογένειάς μας! Στη περιοχή που μεγάλωσα και έζησα τώρα πια κυκλοφορούν γυναίκες με μπούργκες! Οι (λαθρο)μετανάστες κάνουν γκέτο τη περιοχή μου, προσπαθούν να ορίσουν τη περιοχή τους (!) με ότι χρειαστεί και η Αστυνομία υπάρχει για εμάς τους Έλληνες! Δεν τολμάνε να πλησιάσουν τα μέρη-καβάτζες των (λαθρο)μεταναστών! Υπάρχουν τόσοι ναοί των (λαθρο)μεταναστών στη περιοχή μου! Κάθε Παρασκευή τους βλέπεις να εμφανίζονται από τους ναούς τους, να τους βλέπεις να μας κοιτούν με μίσος και φθόνο! Πια όσοι από τη παλιά μου γειτονιά έμειναν στη περιοχή μας όταν βρισκόμαστε απλά κοιταζόμαστε και λέμε: "Ακόμα εδώ κολλημένος στη τρύπα έμεινες; Δεν μπόρεσες ακόμα να φύγεις;"... 
...είναι σκληρό αλλά αληθινό πως οι Νόμοι φτιάχτηκαν για αυτούς που τους φοβούνται! Για όλους αυτούς τους (λαθρο)μετανάστες δεν έχουν καμία ισχύ! Δεν φοβούνται τίποτα γιατί ξέρουν πως δεν τους ακουμπάει κανένας! Ποιός τολμάει να τα βάλει με ένα τύπο που έχει εντελώς διαφορετική κουλτούρα από εμάς? Πού ξέρουμε πού είναι τα όρια που έχει βάλει για να κερδίσει αυτό που θέλει? Που το μόνο που μπορεί να του κάνουμε είναι απέλαση, που μετά από δύο-τρεις ημέρες θα είναι πάλι εδώ! Εμείς κάποτε είχαμε φιλότιμο, είχαμε τσαγανό! Είχαμε σεβασμό! Τώρα απλά έχουμε πόλεμο σε μία περιοχή, ένα πόλεμο μεταξύ Ελλήνων και (λαθρο)μεταναστών, Ελλήνων εναντίων Ελλήνων, Ελλήνων εναντίων ΜΜΕ, Ελλήνων εναντίων Κράτους!
...πάλι εκλογές! Ξεχνάει ο κόσμος! Ερχεται ένας δήμαρχος στην Ελλάδα, μας βάζει καγκελάκια! Έρχεται ο άλλος, μας βάζει συντριβάνια! Ξέχασαν όμως πως έκοψαν δέντρα για να φτιάξουν πάρκινγκ και ΜΑΤ βάρεσαν τους πολίτες που αντέδρασαν! Απλά σκεφτείτε πού είναι η πιο κοντή σας πέτρα σε φυσικό περιβάλλον! Ζούμε σε ένα χώρο όλο τσιμέντο! Ζούμε σε ένα μέρος που δεν έχει κανένα στοιχείο φύσης! Ζούμε σε ένα μέρος που δεν έχει χρώματα, μόνο γκρίζες αποχρώσεις! Ξέχασαν πως δεν έφτιαξαν πάρκα, μας έβαζαν ένα μεγάλο δέντρο στο Σύνταγμα τα Χριστούγεννα και μάλιστα το προστάτευαν τα ΜΑΤ για να μη το κάψουν πάλι ενώ στη πράξη ο ίδιος δήμαρχος έκοβε τα αληθινά! Δεν ξεχνάω πως όποτε με ήθελε το Κράτος ήμουν παρών, αλλά τώρα και εγώ δεν θα ξεχάσω να δείξω στο κράτος πόσο απών ήταν από τη ζωή μου τόσα χρόνια σε αυτές τις εκλογές! Παλαιότερα θεωρούσα πως η αποχή θα βοηθούσε να αλλάξουν τα πράγματα στη Χώρα μου! Λάθος, όπως έχω ξανά παραδεχτεί αλλάζω γνώμες όταν δω πως δεν είναι σωστές! Πράγματι πρέπει να μη γυρίζω τη πλάτη στη Πολιτεία γιατί τότε κάνει ό,τι γουστάρει! Μάλλον αυτό θέλει, αν υπάρχει αποχή για να αλωνίζουν όπως θέλουν! Λέω να ψηφίσω, όχι χρώμα ή κόμμα, αλλά με γνώμονα τί έχει κάνει μέχρι τώρα στη ζωή του ο κάθε πιθανός δήμαρχος, με τί πρόγραμμα θα κινηθεί... Ισως κάτι να αλλάξει, (είπα και εγώ τη μπούρδα μου) ίσως απλά να έχω ανάγκη να δω αλλαγές και ας μην είναι ουσιαστικές, απλά τουλάχιστον να δω αλλαγές... 
...το μόνο ευχάριστο που πρόσεξα σήμερα που έκανα μπάνιο ήταν πως ακόμα έχω το μαύρισμα από τις καλοκαιρινές μου διακοπές! Οταν το πρόσεξα, γέλασα γιατί απλά με τόση μαυρίλα που μου προσφέρει η περιοχή μου είχα ξεχάσει πως έφυγα διακοπές! Πήρα αμέσως δύναμη γιατί απλά θυμήθηκα πως ήμουν από τους τυχερούς που έφυγαν κάποιες ημέρες διακοπές, άρα έχω αποθέματα ψυχής να αντιμετωπίσω τις καταστάσεις που δημιουργούνται! για να επιβιώσω και εγώ! Πολύ μου μαύρισε η ψυχή, θα ρίξω μία κλεφτή ματιά από τις φωτογραφίες που έβγαλα στις διακοπές και θα χαρώ και πάλι! Το άλλο ευχάριστο είναι πως όπως είμαι μελαχρινός ίσως να έχω περισσότερη αξία στη περιοχή μου να το παίζω και εγώ (λαθρο)μετανάστης παρά Έλληνας, γιατί απλά οι Έλληνες στην Ελλάδα δεν έχουν αξία πια και είμαστε είδος προς εξαφάνιση...
...με βλέπω να πηγαίνω διακοπές, αν δω πως με παίρνει, αν δεν δω πως αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο! Θα κοιτάξω να μείνω σε κανένα νησί ή σε κανένα χωριό και να φτιάξω εκεί το μικρόκοσμό μου! Αλλωστε η Αθήνα δεν μου αρέσει πια αφού δεν έχει χρώματα! Σας αφήνω να δω και πάλι τις φωτογραφίες μου από τις καλοκαιρινές μου διακοπές που είναι γεμάτες χρώματα και χαρές! Οσο για τους (λαθρο)μετανάστες πια δεν ξέρω, δεν θέλω να πω ανοιχτά τη γνώμη μου, σκέφτομαι και εγώ να γίνω μετανάστης στην ίδια μου τη χώρα μπας και βρω και εγώ τον εαυτό μου! Οπως και να είμαι, όπου και αν είμαι εγώ γκρι ανθρωπάκι δεν γίνομαι! Δεν πρόκειται να καταφέρουν να μου στερήσουν το χαμόγελο και να μου σβήσουν τα όνειρα που έχω για τη ζωή μου!
...εκεί ακριβώς εστιάζω! Να μπορώ να βρω λύσεις για να παραμείνω ένας ευτυχισμένος άνθρωπος! Να έχω όνειρα και μέλλον! Να μη φοβάμαι και να βλέπω την επόμενη μέρα απλά σαν πρόκληση για να ξεπεράσω τα όριά μου και κάθε μέρα να βάζω πιο ψηλά το πήχη στη ζωή μου! Να είμαι σε ένα κόσμο με χρώματα! Κάπου θα τα καταφέρω, δεν τα παρατάω, δεν θα δώσω τη χαρά σε κανένα να με δει να χάσω τα χρώματα που έχω στα όνειρά μου! Είμαι δυνατός και το ξέρω πως μπορώ να γυρίσω το κόσμο ανάποδα αν δω πως υπάρχει λόγος! Το μυστικό; Λίγες τζούρες ελευθερίας, λίγα χρώματα, πολλή αγάπη και (αυτο)σεβασμός...
"Σκέψου πως εκατομμύρια σπερματοζωάρια βγήκαν αλλά το δυνατότερο και γρηγορότερο, ίσως και ικανότερο ήταν αυτό που γονιμοποίησε το ωάριο που εμείς δημιουργηθήκαμε! Δεν είναι τυχαίο, έτσι πράττει η φύση για να αντέχουμε τα πάντα, να βρίσκουμε λύσεις και να επιβιώνουμε!" Ωραίο πράγμα είναι να ξέρεις τη θέση σου στο κόσμο και να μπορείς να δείχνεις πως πράγματι είσαι το δυνατότερο και το γρηγορότερο σπερματοζωάριο που ξέρει να επιβιώνει και τί του γίνεται γύρω του..."

Το Μνημόνιο του 1843 ( η ζωή μου κύκλους κάνει...)

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων.
Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.
Έχουμε και λέμε:

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.
(Μας θυμίζει τίποτα;)
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του...ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να ...συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις...)
Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό! επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;)
Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν...)
Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου.
Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας, είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. (όπα...)

2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν...)

3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια. (και όχι τα βουνά...).

4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή. (από τότε έ...)

5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.(ΦΠΑ δεν είχε τότε...)

6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα...)

7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. (είχε ο Λοβέρδος προ-προπάππου τότε;)

8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. (πιθανόν να έφερναν ξένους...)

9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. (ε, όχι, αυτό όχι...)

10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. (ερχόμαστε δεύτεροι...)

11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. (αθάνατη Ελλάδα...)
(Είναι να τρελλαίνεσαι, είναι δυνατόν να αντέγραψαν οι τωρινοί ένα τόσο παλιό σχέδιο, μια που δεν είχαν άλλες ιδέες;)
Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; για ποιούς;
Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ:
Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλήρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη, το 1893.
Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
Μήπως πρέπει να αναλογιστούν σοβαρά οι εντός και εκτός αρμόδιοι, τι ανάλογο μπορεί να συμβεί και με το τωρινό μνημόνιο...
Έτσι για να ταιριάξει κι' αυτό με το τότε...

Δημήτριος Μπότσαρης (απόγονος)

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ακόμα Ψάχνεις;

Δέν ὑπάρχει ἀμφιβολία, ὅτι κάποτε στήν ζωή σου θά ἀπόκτησες καί σύ κάτι, πού νόμιζες ὅτι θά σοῦ ἔδινε χαρά καί εὐτυχία. Ἀλλά ἔπεσες ἔξω!
Σκέφτηκες, νά τό ρίξεις στά ταξιδάκια· μήπως καί σέ αὐτά βρεῖς τήν πολυπόθητη χαρά. Μά τελικά ἔμεινες μέ τήν διαπίστωση, ὅτι......
οἱ πιό εὐτυχισμένες στιγμές σου, ἦσαν ἡ στιγμή τῆς ἀναχώρησης καί ἡ στιγμή τῆς ἐπιστροφῆς!
Πίστεψες, ὅτι ἕνας καλός γάμος θά ἐκπλήρωνε τούς βαθύτερους πόθους σου! Βέβαια ὁ γάμος κάτι σοῦ ἔφερε! Τό παραδέχεσαι. Καί τώρα, τήν ἀγάπη τοῦ συντρόφου σου τήν θεωρεῖς πιά δεδομένη! Καί ἔστι, ἐπιβεβαιώνεις τά λόγια: Κανείς δέν αἰσθάνεται διψασμένος κοντά στήν πηγή! Καί σταματάει ἡ ἀναζήτηση.
Μετά, στράφηκες στά πλούτη. Καί ἀπόκτησες. Μά ἡ ζωή σου γέμισε τώρα ἀγωνία καί φόβο, μήπως “γλυστρήσουν” ἀπό τά χέρια σου! Καί μείνεις μέ τά χέρια ἄδεια!

Χτύπησες, τήν πόρτα τῆς δημοσιότητας. Ἔψαξες γιά δημοσιότητα! Καί ἔγινες διάσημος! Καί λοιπόν; Τότε ἀνακάλυψες ὅτι ἡ δημοσιότητα δέν εἶναι παρά ἕνα μπαλάκι πού οἱ ἄνθρωποι τό κλωτσᾶνε πέρα-δῶθε! Μέ τήν δημοσιότητα, δέν εἶσαι πιά κύριος τοῦ ἑαυτοῦ σου· δέν τόν πᾶς ἐσύ ὅπου θέλεις. Σέ πηγαίνουν!..
Ὅλα αὐτά τά δοκίμασες. Καί ἀντί νά σοῦ βάλουν μυαλό, σέ ἔκαμαν καί σοῦ ἔφυγε καί ἐκεῖνο τό λίγο πού εἶχες! Καί λές:
- Ἄχ, νά εἶχα μιά γυναίκα ἀκόμη! Ἄχ, νά εἶχα ἀκόμη μιά δουλίτσα! Ἄχ, νά μποροῦσα νά πήγαινα σέ περισσότερα νυχτερινά κέντρα! Ἄχ, νά…
Καί φαντάζεσαι, ὅτι τότε θά αἰσθανόσουν πιό εὐτυχισμένος. Μέ ἄλλα λόγια ἔχεις τήν πεποίθηση, ὅτι ἡ εὐτυχία βρίσκεται ἔξω ἀπό σένα! Σέ πράγματα. Καί σέ πρόσωπα! Καί κατάντησε ἡ ζωή σου, ἀπό λάθος σέ λάθος!

• Μέχρι πότε θά τρέχεις πίσω ἀπό ψεύτικες ἐλπίδες;
• Μέχρι πότε θά ψάχνεις;
• Μέχρι πότε;
• Μέχρι πού νά σέ βρεῖ ὁ θάνατος;

Ἐπί τέλους, κατάλαβέ το:
Ἡ ἡδονή ἔχει σχέση μέ τό σῶμα· ἡ χαρά μέ τήν καρδιά. Σέ μερικούς ἀρέσει πολύ ὁ ἀστακός! Ἄκουσες ποτέ κανένα νά λέει ὅτι ὁ ἀστακός τοῦ δίνει χαρά; Ὄχι! Γιατί; Οἱ ὑλικές ἀπολαύσεις δίνουν μιά εὐχαρίστηση! Ἀλλά ὄχι χαρά! Καί κάτι ἀκόμη πιό παράξενο! Ἡ αὔξηση τῆς ἡδονῆς ὁδηγεῖ σέ κόρο, δηλ. στό σημεῖο, πού παύει πιά νά εὐχαριστεῖ καί νά ἱκανοποιεῖ! Καί τότε, ὅταν ἡ ἡδονή ξεπερνάει τά ὅρια, καταντάει ὀδύνη· καί προκαλεῖ πόνο!

Παράδειγμα. Τό γαργάλισμα καί τό κρασί! Ἀντίθετα. Ἡ καλή συνείδηση καί ἡ ἀλήθεια, γεμίζουν τήν καρδιά μέ χαρά πολύ βαθειά.
Καί ἡ πεῖρα λέει, πώς ὅταν ἡ ἐπιθυμία γιά ἀπόλαυση αὐξάνει, ἡ ἱκανοποίηση πού δίνει ἡ ἡδονή λιγοστεύει. Καί τότε ἡ καρδιά τοῦ ἀνθρώπου μοιάζει μέ τό πιθάρι τῶν Δαναῒδων. Ὅ,τι καί νά τῆς ρίξεις μέσα, ἄδεια μένει!
Οἱ Δαναΐδες-λέει ἡ μυθολογία- ἦταν ἑπτὰ ἀδελφές οἱ ὁποῖες γιά κάποια κακή τους πράξη τιμωρήθηκαν. Τίς ὑποχρέωσαν νὰ γεμίσουν ἕνα πιθάρι χωρὶς πάτο!!!

Κάτι τό ἀνάλογο εἶναι καί ὁ πόθος τοῦ ἀνθρώπου γιὰ ἡδονή, γιὰ εὐχαρίστηση, γιά ἀπόλαυση. Ὅ,τι καὶ νὰ τοῦ ρίχνεις, ἀνικανοποίητος μένει. Δέν τόν γεμίζει. Ὅλα τά ἐπίγεια, εἶναι πιθάρια χωρίς πάτο. Πιθάρια, πού δέν συγκρατοῦν νερό!
Πρόσεχε λοιπόν. Μήπως, ψάχνοντας γιά τίς αἰσθησιακές ἀπολαύσεις, πού προσφέρουν τά ἐπίγεια, χάσεις τήν ἀληθινή χαρά τῆς ζωῆς, πού εἶναι: ἡ ἀλήθεια· ἡ ἀγάπη· ἡ καλή συνείδηση.


Ἀρχιμ. Α. Μ.
Ζωηφόρος

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αγανάκτηση Εκπαιδευτικού

Ε,ναι λοιπόν φταίω εγώ.
Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω...η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.
Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως ο κ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.
Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.
Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.
Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.
Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.
Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;
Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.
Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικο.
Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαικές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?. Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις ? να φάμε παντεσπάνι.
Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.
Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.
Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.
1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα πολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.
3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.
4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.
5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις ? την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.
Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις ? θα απέφεραν
1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.
3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ
4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.
5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.
6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.
7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή διαφήμιση
8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους
9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.
10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.